Udsmykninger

Om Lotte Kjøllers udsmykninger


Mit navn er billedkunstner Lotte Kjøller. Jeg er født 1966 i Danmark. Jeg bor og arbejder i København. Jeg skaber kunst i akryl på lærred, collage, akvarel, tegning, litografi, lyrik, illustration, skulptur og naturligvis også udsmykningsopgaver. Des uden underviser jeg, og holder foredrag. Min skabertrang er stor, og jeg er nysgerrig og kreativ på mange områder.

Livløber af Lotte Kjøller

Jeg var bare 17 år, da jeg lavede min første udsmykningsopgave. Jeg udsmykkede faktisk lokaler førend jeg rigtig gik i gang med at male som billedkunstner. Senere udsmykkede jeg Nicolai udstillingsbygning – den nuværende Nicolai Kunsthal - i København 1988. Det var en stor scenedekoration til kunstudstillingen Latinamerikansk Udstilling på det der dengang var scenen. Dette "Livstræ" er det allerførste udstillede rigtige kunstværk jeg har lavet. I starten var mine udsmykninger malerier direkte på muren - altså det man kalder fresko skabt fx. til min arbejdsplads o.lign, eller på kæmpe, skulpturelle stykker flamingo som "Livstræet" i Nicolai, eller af papir eller lignende. Efterhånden bruger jeg mere det at male større værker akryl på lærred eller træ, der hænges op i en bestemt sammenhæng og rækkefølge og mønster/en melodi, og er skabt direkte til stedet, hvor de skal hænge.


Jeg har mine helt bestemte fortrin som billedkunstner, og disse evner benytter jeg til at kunne gennemskue opgaven, og bevare et overblik selv på meget store rum-udsmykninger. At lave en udsmykning er et tidskrævende og stort arbejde, der stopper al anden kunstnerisk virksomhed i en periode. Men der er spændende at udsmykke et rum, og tilføje lokalet en ny dimension, der stadig arbejder sammen med rummets personlighed - og ikke modarbejder den. Jeg har både udsmykket rum for børn og voksne, jeghar en drøm om at få lov til at udsmykke en kirke f.eks. en altertavle som denne nedenfor.

Jesus på Bjerget af Lotte Kjøller

Min udsmykning er helt sin egen i en ekspressiv figurativ stil, hvor fantasi og følelser bestemmer. Fælles for min kunst er, at jeg bruger Mennesket som min inspirationskilde. Mennesket har dannet erfaringsgrundlag, objekt og motiv i min kunst siden ungdommen. Rummet i værket bruges psykisk som en del af fortællingen. Farverne er sprudlende, og jeg bruger af og til guld og sølv, som en skinnende kontrast til mathed i motivet.


Udsmykninger indtil nu


Min første rigtige udsmykning var i Nicolai udstillingsbygning – den nuværende Nicolai Kunsthal i København – i forbindelse med en udstilling om Latinamerikansk Kunst 1988. Udsmykningen dækkede det meste af endevæggen med et stort ”Livstræ”. Senere da jeg gik på Køge Gymnasium, fik jeg tilladelse til at male et kæmpe billede af en liggende kvinde på en meget stor væg 1991. Jeg lavede også en udsmykning til Københavns Musiske Aftenskole 1991. Jeg blev kreativ medarbejder i Fritidsklub ”Bag Skorstenen” og her fik jeg den opgave, at dekorere væggene i gangpartiet 1991. Så kom der for alvor gang i min kunstneriske karriere. Jeg fik til opgave at lave og styre udsmykningen af Skelgårdsskolen i Højelse, hvor eleverne selv deltog i 1995. Herefter malede jeg som kunstner i mange år, og først i 2001 lavede jeg en udsmykning til Solbakken Campingplads ved Isefjorden. I 2004 lavede jeg Performance på Københavns Hovedbibliotek, hvor jeg malede et stort maleri til udsmykning under ”Golden Days” festival som ses nedenfor. Jeg har også lavet en udsmykningsopgave af  Frelsens Hær, Valby 2014 og Evangeliekirken, Frederiksberg 2016.

Golden Days af Lotte Kjøller. Udsmykning under ”Golden Days” på Hovedbiblioteket, Kbh. 2004

Kunstnerisk uddannelse


Som billedkunstner har jeg udstillet mange meriterende steder i Danmark og i udlandet. Jeg debuterede på Kunstnernes efterårsudstilling i 1995 og 1996. I 1997 var jeg på legatrejse ½ år i Paris, hvor jeg studerede på kunstakademiet Ecole Des Beaux Artes. Før da var jeg i 3 års mesterlære hos billedkunstner Jeff Ibbo. Efter rejsen blev jeg antaget på Kunstnernes Sommerudstilling i 2000 og 2001. Jeg er nu både medlem af Billedkunstnernes Forbund(BKF) og er tilmed i Dansk Forfatterforening(DF) som illustrator og lyriker. Jeg udstiller fast i ”Arthouse” kunsthandel, Frederiksberg.


Vil du have udført en udsmykningsopgave?


Mine rum-udsmykninger er som regel akryl på lærred i en størrelse på max. 2x2 m pr. lærred. Prisen på udsmykninger må forhandles individuelt mellem kunstner og udbyder, da udsmykningsopgaverne kan være vidt forskellige alt efter teknik,  omfang, og arealet udsmykningen skal dække, og om det er værker jeg allerede har, eller om de skal produceres specielt dertil osv. Mine skulpturer der er af stentøjsler, er mellem 15 cm og 60 cm høje og kan evt. indgå i udsmykningen. Har du lyst til at få en udsmykket dit firma, din kirke eller et helt andet sted, er du velkommen til at kontakte mig for at aftale tid, sted og nærmere detaljer.

Hvis stedet ligger langt fra København, må vi forhandle transport af kunster og fragt af materialer. Det er en god idé at være i god tid, da jeg udstiller som billedkunstner hele året, og derfor er nødt til at planlægge en så stor, tids- og pladsskrævende en opgave i meget god tid. Firmaer, kirker, firmaer, private og andre interesserede er meget velkomne til at henvende sig via telefon, mail eller brev. Min adresse står nederst på denne side.

Stjernehimlen

1,80 x 1 m

Akryl på lærred

Båret

2 x 1 m

Akryl på lærred


Michael

2,40 x 1 m

Akryl på lærred

Copyright

Dette web-sted er beskyttet af copyright. Billederne må ikke kopieres, udstilles eller redigeres uden en forudgående aftale. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte mig via e-mail


Kontakt info


Jeg arbejder i Vanløse, København. Mit værksted hedder Ateliér Lk-kunst.dk og har åbent efter aftale. Jeg holder også ”Åbent Hus” en gang i mellem, hvor du er velkommen til at kigge forbi. Jeg tager imod både gallerier, kunstforeninger, firmaer, private osv. – mit ateliér er åbent for alle - og med sine 50 m2 kan det rumme nogle stykker. Skulle du være interesseret i yderligere oplysninger, eller ønsker du at besé mit ateliér (hvor der naturligvis er mange flere end de her viste værker), kan du kontakte mig via e-mail, på telefon, eller på min privatadresse. Jeg glæder mig til at høre fra dig!UA-86407433-2