New Artbook comes

Ny Kunstbog om Lotte Kjøllers liv og virke af kunsthistoriker, mag.art. Lise-Lotte Blom udkommer

Lotte Kjøllers billedverden – Lotte Kjøllers malerier, skulpturer, digte og billeddigte fra LivLøber:

En bog om Lotte Kjøller liv som kunstner af kunsthistoriker og skribent på Kunstavisen; Lise-Lotte Blom. Foruden tekst om Lottes liv som kunstner, er bogen rigt illustreret med store gengivelser af værker, og kan fint fungere som et katalog. Bogen er skrevet af kunsthistoriker, mag.art. Lise-Lotte Blom, der har skrevet mange andre kunstbøger og artikler om kunstnere gennem sin flotte karriere, og som nu er fast skribent på Kunstavisen. Lotte Kjøllers ”LivLøber” unicadigtsamling findes bagerst i bogen som en kopi af et sådanne håndcoloureret eksemplar (præcis det eksemplar, der er dedikeret til exhusbond Lars Frantsen). Når bogen er udgivet, kan du købe den her.


Kan forudbestilles i webshoppen link

Lotte Kjøller med Det blå univers, der blev solgt i SAK Kunstbygning 2017

Lotte Kjøller i sin installation "I begyndelsen var billedet", Kunsthal vARTe, Varde 2018

Lotte Kjøller som kurator i SAK kunstbygning 2017

Lotte Kjøller tv som kurator. Mette Kristensen leder af Kunsthal vARte th. 2018

Lotte Kjøller, billedkunstner. Havekrogen 3, 2 tv. 2720 Vanløse. Danmark. Tlf. 2383 0717. site: www.Lk-kunst.dk mail: Lk@Lk-kunst.dk

Lotte Kjøller, der er født i 1966 i Køge, er uddannet hos billedkunstneren Jeff Ibbo 1992-95 efterfulgt af flere studieophold i udlandet bl.a. i  Paris på Ecole Des Beaux Artes i 1997. Hun arbejder med maleri og skulptur og har udstillet i ind- og udland, bl.a. på en række censurerede udstillinger fra 1995: KE og KS flere gange.


Det nære liv og det eksistentielle tages som udgangspunkt

Lotte Kjøller tager altid udgangspunkt i menneskelige relationer. Det kan være med sig selv som udgangspunkt. Det vil sige erindringsbilleder fra barndommen eller den tidlige ungdom. Det kan være referencer til mennesker, som hun har mødt i det konkrete barndommens landskab (Vesterhavet eller Nykøbing Sjælland). Det kan også være et drømmelandskab, hvor der indplaceres mennesker, som betyder meget for hende. Hun har således en mandlig muse, der ofte ses i hendes billeder. Nutid og fortid kædes sammen i  det samme billede. Ordbilleder forekommer. Musik, leg og drømmesekvenser ses – og værkerne er altid udført med en rig stoflighed i de sprudlende ekspressive og ofte dristige farvekombinationer.


Lotte Kjøllers motivverden

I de senere år har Lotte Kjøller bl.a. arbejdet med kristne motiver, fx  temaet Effatha. Om dette siger hun selv: Effatha betyder: ”Luk dig op”, og er et ord Jesus bruger til at helbrede en blind mand. Og vi trænger alle til at lukke os op. For hinanden og overfor Gud, så vi kan se klart igen. Jesus gør os her opmærksom på at ved at åbne vores øjne og se sammen med Gud, så forandres vores liv og vi ser på en helt anden måde – gennem ham.  Med henvisning til dette ses ofte kristne symboler i hendes billeder, jf. fx billedet Guds lam fra 2010. Her ses et lam (Jesus) sammen med en række antydede skikkelser i et kosmisk rum. Billedet, der er 100 x 100 cm er udført i akryl og bladguld på lærred. Det sakrale element understreges af guldbelægningen.


Som nævnt tager hun udgangspunkt i det levede liv. Det gøres ved at hun indplacerer sig selv i  sit eget malerunivers (kunstneren ses ofte nøgen med en malerpensel i hånden) og/eller  fotos af kunstneren selv i forskellige situationer.  Dette kan være kombineret med eksempler på betydningsfulde mennesker i hendes liv, fx ses ofte en mand (hendes ex-mand) spillende på en guitar . Elementer der eksemplificerer at hendes værker er ærlige og vedkommende. Hun formår at gøre det specifikke til noget alment.


Lise-Lotte Blom, kunsthistoriker, mag.art. kunstkritiker 2012


UA-86407433-2