Om Lks kunst

Om Lotte Kjøller

Mit navn er Lotte Kjøller og jeg er billedkunstner. Jeg er født 1966 i Køge, Danmark. Jeg bor og arbejder i København.

Jeg skaber kunst i akryl på lærred og som maler er jeg kendt for at sætte flere lærreder sammen i et billede og male alle mulige "skæve" formater ind imellem. Jeg arbejder også med collage, akvarel, tegning, litografi, lyrik, illustration og skulptur. Des uden underviser jeg, er kurator, og holder foredrag. I 2020 Opfinder jeg en blandform mellem foto og maleri jeg kalder "maleri med foto" og bliver fotograf Barry Pringles lærling. Min karrierre tager nu en drejning hvor foto også indgår. Signerer fra nu af med et lille foto i højre nederste hjørne af maleriet. Min skabertrang er stor, og jeg er nysgerrig og kreativ på mange områder.


Min egentlige debut fandt sted på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1995, men allerede før da, havde jeg udstillet flere meriterende steder, og været i 3 års mesterlære hos billedkunstner Jeff Ibbo. På det tidspunkt læste jeg Kunsthistorie på Københavns Universitet. Jeg fulgte succesen fra 1995 op med at få hele tre billeder antaget på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1996. Dette satte skub i min karriere. Så i år 2000 og 2001 er blev jeg antaget på Kunstnernes Sommerudstilling. Den mellemliggende periode blev udfyldt af et længere varende ophold i Paris. Først var jegi Letland på Sympiosium på et fantastisk slot i det barske Lettiske landskab, hvor mit værk ”Pyramiden” af hjemmelavet, håndlavet bomuldspapir og lettisk filt, stadig pryder væggen - se nedenfor:

Tommelars -- 100 x 100 cm -- solgt

Pyamiden -- 200 x 150 cm -- Collage -- solgt

Derfra tog jeg direkte til Paris, hvor jeg blev i længere tid, og hvor jeg gik på kunstakademiet ”Ecole des Beaux Artes”. Siden jeg kom hjem i slutningen af 1998, har jeg udstillet rigtig mange flotte steder (se CV), og har en travl hverdag som kunstner. I 2003 blev jeg så medlem af Billedkunstnernes forbund og Dansk Forfatterforenings illustratorgruppe, og har derfor den ære at kunne kalde mig en professionel billedkunstner. Indenfor de senere år har jeg ikke bare haft succes i Danmark, men også udstillet og solgt til udlandet.


Fra 2002 bliver mine værker stadigt mere abstrakte og fabulerende, men altid i en ekspressiv figurativ stil, hvor også rummet bruges psykisk. Jeg bruger nu jævnligt collageformen i mine malerier, hvor de indgår i et univers med hierarkisk perspektiv, og hvor farven skaber dybden i rummet ligesom i Italiensk middelalderkunst; For jeg henter min inspiration både i nutiden og i fortiden.


Jeg maler altid i serier - serier, der kan synes ret forskellige, fordi at min kunst udvikler sig i takt med min egen udvikling. Og derfor står kunsten aldrig stille… Fælles for serierne er, at de altid omhandler mennesker. Jeg henter meget af min inspiration fra dagligdagen og udtrykker ofte fællesmenneskelige følelser og stemninger.


Jeg har som hovedformål at fortælle en historie! Men jeg lader tolkningen og oplevelsen stå åben! Jeg lader det altid være op til beskueren at danne sig sin egen historie - om den så stemmer overens med min egen, er af mindre betydning. Nu vil jeg derfor overlade ordet til kunsthistoriker, mag.art. Lise-Lotte Blom, som skrev dette om min kunst i Kunstavisen, 2008:

”Lotte Kjøllers malerier tager næsten altid udgangspunkt i menneskelige relationer. Helt konkret ses ofte et eller to mennesker i en eller anden situation. En del situationer foregår i naturen, en del i et lukket interiør. Musik, leg og drømmesekvenser er skildret i flere af kunstnerens billeder. I 2008 har kunstneren udført en række billeder, der har fået fællesbetegnelsen ”Change”. Her forstået som både forvandling og forandring, dvs. menneskets evne til at forandre sig (forvandles) gennem livet. Dette skildres gennem motivet såvel som gennem farven. Farveholdningen er sprudlende og ekspressiv. Af og til anvendes guld og sølv som en glitrende understregning af bevægelse i direkte og/eller overført betydning. Lotte Kjøllers skulpturer, der er skabt mellem 1995 og 2008 er alle, ligesom det er tilfældet med malerierne, modelleret efter levende model. Materialet er her stentøjler med chamotte. Efterfølgende er skulpturerne brændt, og af og til glaseret flere gange med glasur efter kunstnerens egen opskrift. Flere skulpturer, bl.a. ”Grubleren” i brændt ler med chamotte, 47 x 21 x 17 cm, udtrykker en markant sanselighed kombineret med eftertænksomhed.”

Jeg kunne ikke beskrive det bedre selv; Mine billeder skal ses - og her på siden får du muligheden for at opleve udpluk af min kunst. Rigtig glædelig fornøjelse.

Individuel Tegne- eller Maleundervisning


Jeg har efterhånden mange års erfaring i at give tegne- og maleundervisning fra aftenskoler, kunstskoler og ergoterapi, og giver nu privat ene-undervisning i tegning og maling for den, der ønsker personligt rettet undervisning. Når jeg underviser én enkelt elev ad gangen, er det fordi det giver det bedste og mest personligt målrettede resultat. Eleven kan her være med til at bestemme, lige præcis hvad hun/han ønsker at lære. Vi kan gå i dybden med tegning og tegneteknikker, eller maleri og processen at arbejde sig fra skitse til maleri. Jeg tager udgangspunkt i elevens niveau, ønsker og ressourcer, og guider eleven til at blive en bedre tegner eller maler, og til at få et indblik i farvens univers. Jeg lægger vægt på, at det at være kreativ, også skal være en leg. Jeg forsøger altid at lade eleven finde (eller beholde) sin egen stil, og giver vejledning til både abstrakt som figurativ kunst; der hvor elevens interesse befinder sig. Jeg varetager alle tegneteknikker, og har specialiseret mig særligt i akvarel og akrylmaleri. Jeg underviser ikke i oliemaleri.


Undervisningen foregår i mit ateliér, Bogholder Allé 66, Vanløse, i København, hvor du som elev kommer én til flere gange om måneden til 2 timers undervisning ad gangen. Kontakt mig via mail eller telefon, så finder vi en tid at mødes. Du er velkommen. Se mere om undervisning i min tegne- og maleskoles link på forsiden.

Modeller søges


Er du interesseret i at stå model for mig i mit ateliér her i Vanløse, Kbh., vil jeg meget gerne høre fra dig. Jeg bruger croquismodeller af begge køn til at male, fotografere og tegne efter. Det er nu mest kvindelige modeller, jeg mangler. Du skal bare være klar over, at jeg betaler dig med tegninger/fotos o. lign. og ikke med mønt. Til gengæld må du bruge fotos, genpart af tegninger og malerier vi laver og som du får til fx din hjemmeside. Jeg bruger tegninger, malerier og fotos til udstillinger, konkurencer og hjemmesider. Fotos bringes til alene til pressen ved omtale af udstillinger el. lign. Privat salg af billeder og fotos er tilladt. Ingen kunst udnyttes commercielt.


Modellen skal være indstillet på at fotos offentliggøres på mine hjemmesider. Vi laver en model release sammen. Har dette fattet din interesse, så kontakt mig via min mail i kontakt info her nedenfor. Vedhæft gerne et godt foto i badetøj – ingen nøgenfotos! Useriøse henvendelser vil blive ignoreret.

Vil du have malet/tegnet et personligt billede?


Jeg tegner eller maler både portrætter/tegninger/cd-covers og plakater etc. Ja, det er kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du gerne vil have malet/tegnet et billede, kan du bestille et personligt billede her. Jeg laver både portrætter hvor ansigtet er det væsentligste, men også portrætter med HELE mennesket – både med og uden tøj. Jeg har i tidens løb malet både mænd, kvinder, børn og familier, men også fx musikere. Jeg maler oftest hele mennesket, og rummet omkring min model bliver inddraget til at fortælle en historie om hans/hendes/deres personlighed, baggrund etc. - ud fra vores personlige møde og samtale. Derfor er det muligt for modellen at have forslag til fx motiv, tøjvalg, lokalitet, modellens stilling, stemning og farver.

Jeg har atelier i Vanløse, København, hvor du/I kommer for at sidde model for mig, om muligt. Jeg kan også arbejde ud fra et foto, hvis der er mange på billedet, eller hvis modellen er et barn, men de bedste billeder laves i samspillet mellem maler og model. Du fortæller om dine forventninger, og så maler vi billedet, hvor du sidder model ca. 3 timer, og hvor du kan se processen, og komme med evt. ønsker undervejs. Jeg færdiggør billedet, når du er gået. Når vi begge er tilfredse med billedet, får du det med hjem –men først da, og til en på forhånd aftalt pris.


Vi aftaler fra starten pris, størrelse og forventninger. Det gør vi over telefonen og til vores første samtale, hvor vi ser hinanden an, og begge vurderer, om vi har lyst til at fortsætte samarbejdet! Er billedet først malet, er købet bindende. Mine priser er normalt et maleri, 50x50 cm til ca. 6000 kr. Dette er en god størrelse for et portræt med 1 person. 1500 kr. ekstra pr. person. Tegninger i kul/blyant/oliekridt eller et mix af teknikker ligger på ca. 2000kr for 1stk A4 eller A3 portræt, eller vi kan lave en anden ordning til 4000 kr., hvor du får alle de bedste af vores produktion med dig hjem. Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Vil du udstille min kunst?


Mine malerier er næsten altid akryl på lærred i størrelsen fra 20x20 cm til 1,2x1,5 m, og prisen er fra ca. 1500 til 40.000 kr. efter størrelse. Litografierne koster mellem 800 og 4000 kr. alt efter størrelse, antal, og hvor mange trykte farver. Tegninger koster indrammet ca. 3000 kr. Jeg indrammer mine værker med sølvramme eller træramme, med mindre der slet ikke hører en ramme til værket. Mine skulpturer af stentøjsler, er mellem 15 cm og 60 cm høje, og koster mellem 1000 og 6000 kr.


Jeg udstiller i Gallerier, kunstforeninger og andre udstillingssteder jævnt fordelt over hele året. Har du lyst til at udstille min kunst, er du velkommen til at kontakte mig, for at aftale tid, sted og nærmere detaljer. For kunstforeninger gælder, at jeg udstiller til gengæld for et køb på min. 4000 kr. pr. mrd. Hvis udstillingsstedet ligger langt fra København, må vi forhandle transporten. Det er en god idé, at være i god tid, da jeg udstiller hele året, og derfor planlægger lang tid frem over. Gallerier, kunstforeninger og andre interesserede er meget velkomne til at henvende sig via telefon eller mail. Min adresse står nederst på denne side.

Vil du købe et kunstværk her fra min hjemmeside?


Det er muligt at købe et kunstværk direkte her fra hjemmesiden. Det er der flere der gør. Du er velkommen til at kontakte mig via mail, hvis du ønsker yderligere oplysninger i form af et værks ex. titel, størrelse og pris. Hvis det ikke er muligt for dig at komme til København personligt for at se og hente billedet, kan jeg sende tegningen eller maleriet til dig – hvis du selv betaler omkostningerne. Du betaler mig forud, og når jeg har modtaget pengene, sender jeg kunstværket omhyggeligt med postvæsenet (om muligt) eller en anden sikker fragtmulighed.

Vil du gerne inviteres til mine udstillinger fremover?


Alle, der har tilmeldt sig mit nyhedsbrev på nederst på sidefoden, bliver inviteret til Åbent Hus – og alle andre kunstudstillinger - jeg bedriver. Har du lyst til at følge min færd, kan det derfor anbefales at tilmelde sig mit nyhedsbrev. Det kan du gøre ved at indtaste din e-mail nederst på hjemmesiden.

Copyright


Dette web-sted er beskyttet af copyright. Billederne må ikke kopieres, udstilles eller redigeres uden en forudgående aftale. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte mig via e-mail.

Kontakt info


Jeg  bor og arbejder i København. Mit værksted hedder Ateliér Lk-kunst.dk og har åbent efter aftale. Jeg holder også ”Åbent Hus” en gang i mellem, hvor du er velkommen til at kigge forbi. Jeg tager imod både gallerier, kunstforeninger, firmaer, private osv. – mit ateliér er åbent for alle - og med sine 50 m2 kan det rumme nogle stykker. Skulle du være interesseret i yderligere oplysninger, eller ønsker du at besé mit ateliér (hvor der naturligvis er mange flere end de her viste værker), kan du kontakte mig via e-mail eller telefon. Kontaktoplysningerne står nederst på hjemmesiden.

UA-86407433-2