Tegninger

At tegne har fascineret mig i den grad lige siden jeg var barn – croquis siden jeg prøvede det første gang. Croquis betyder korte, tegnede studier efter nøgen model. Jeg bliver helt opslugt af det og kan på den måde tegne i timevis. Jeg glemmer mig selv, og vågner først efter seancen med ondt over det hele, fordi jeg har koncentreret mig så meget. Det er et meget interessant, og et svært studie at skildre menneskets krop, og jeg bliver vel nærmest ”forelsket” i situationen, hvor jeg som kunstner tegner en model.

 

Jeg var kun 17 år, da jeg for alvor besluttede, at jeg ville være noget indenfor kunsten. Jeg havde været den bedste til at tegne siden jeg var helt lille i den by hvor jeg er vokset op. Det første jeg gjorde, var at melde mig til croquis på en tegneskole og den lå langt væk fra Køge hvor jeg boede helt i Charlottenlund. Her tegnede man og lavede akvareller efter en levende, nøgen model – og kors hvor var de andre elever dygtige… Jeg nærmest græd indeni da jeg gik hjem første dag og havde det sådan at jeg følte jeg lå under sæderne i toget på vej hjem selvom jeg sad ovenpå, og jeg lovede mig selv, at nok var de andre dygtigere ligenu, men så måtte jeg blive lige så god – så rankede jeg ryggen – beslutningen om at blive kunstner var taget. Den dag i dag bruger jeg stadig modeller til at male og tegne efter, og mennesket er stadig min store inspirationskilde. Jeg vil helst arbejde med noget levende – og ikke døde ting.

 

Så mange år senere kan det stadig fascinere mig, og bringe mig i et flow af smerte, glæde, kærlighed, ja alle de store følelser vælter op i mig, når jeg arbejder efter model. Her på denne side er samlet et udvalg af menneskeskildringer i tegning og akvarel. De er både lavet efter levende model i mit ateliér, til croquistimer, i naturen, på rejser, eller andre steder. Tegning og akvarel fylder ikke meget, så det er muligt at bringe det med sig, hvor som helst du opholder dig i verden – og det gør jeg så.

Det sidste spadestik

35 x 26 cm Collage

Privateje

Få Nyhedsbrev/Get Newsletter:

 

Vil du gerne modtage mine invitationer fra mit nyhedsbrev i fremtiden?

 

Do you want to join my invitations?

 

Tilmeld dig min mailliste her/

Join my mailist here:

Google Grupper
Tilmeld dig lk-kunst_dk
E-mail:
Besøg denne gruppe

Atelier Lk-kunst.dk

 

Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte Kjøller

 

Artist studeo by Artist Lotte Kjoeller

 

Bogholder Allé 66 kl. th.

2720 Vanløse/Vanloese

Denmark

 

Mail: Lk@Lk-kunst.dk

 

Tel: + (45) 2383 0717

 

CVR: 37305294

© Copyright 2000-2018. All Rights Reserved. Lotte Kjøller - E-mail lk@lk-kunst.dk

Senest opdateret marts 2018