Jorn

Foråret 2012 var jeg for første gang i Asger Jorns Atelier på Læsø ”Bangsbohave”. Det er et legat du kan få som kunstner. Det er et gammelt bondehus i 70ér stil malet pink med blåt træværk som det ses af mit foto, selvportrættet th. Det ligger iddylisk langt ude på landet på Læsø med nærmeste nabo som komark og en lille bæk.

 

Man kan godt fornemme stemningen af Jorn på dette sted hvor du står helt alene med urtiden og naturen. Bare det at stå i hans gamle Ateliér og snuse fortiden frem af nutiden er en oplevelse. Det var som om at selve Jorn stadig var der – billedligt talt. Det var enormt inspirerende og lærerigt. I disse omgivelser kan man jo ikke undgå at blive inspireret og energisk at prøve at gå i en af de danske mestres fodspor – nemlig Asger Jorns fodspor. I disse omgivelser er alle billeder både foto, akvarel og akrylbilleder i denne serie skabt.

 

Asger Jorn havde over 60 forskellige aggenakker han brugte i sine billeder. Det var figurer der går igen i hans billeder. Det er derfor man kan se alt muligt i dem. De er faktisk med vilje meget figurative. Derfor er nogle af mine værker ikke abstrakte - det er de nu aldrig helt - men inspireret af mine egne aggenakker som jeg kalder pulliker - fordi de er inspireret af børns tegninger. Børns umiddelbare talent før det dør som voksen. Senere har jeg integreret både barnet Lotte og den voksne Lotte i alle mine billeder hvilket har skabt en mere ekspressiv stil siden Jorn og disse ekspressive pulliker får på den måde kontrast af den sikre voksne streg.

 

Ved hans bord og ved hans staffeli og i hans hus og have er de skabt. Med denne serie vil jeg gerne hylde en af mine forbilleder - eller formænd i den danske kunstskat – nemlig Asger Jorn… Med denne serie vil jeg gerne sige tak til min afdøde mester, der har inspireret mig gennem min egen vej som kunstner.

Hvor du gik 6

Selvportræt i entréen i Bangsbohave

Asger Jorns Ateliér på Læsø.

Foto. 21x30 cm.

Foto på papir. 21x28,5 cm.

Få Nyhedsbrev/Get Newsletter:

 

Vil du gerne modtage mine invitationer fra mit nyhedsbrev i fremtiden?

 

Do you want to join my invitations?

 

Tilmeld dig min mailliste her/

Join my mailist here:

Google Grupper
Tilmeld dig lk-kunst_dk
E-mail:
Besøg denne gruppe

Atelier Lk-kunst.dk

 

Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte Kjøller

 

Artist studeo by Artist Lotte Kjoeller

 

Bogholder Allé 66 kl. th.

2720 Vanløse/Copenhagen

Denmark

 

Mail: Lk@Lk-kunst.dk

 

Tel: + (45) 2383 0717

 

CVR: 37305294

© Copyright 2000-2018. All Rights Reserved. Lotte Kjøller - E-mail lk@lk-kunst.dk

Senest opdateret marts 2018