Photo - Video


"Skipper" Finn Christensen foto

"Skipper" Finn Christensen var min egen biologiske far.  Han døde 1999 - 56 år gammel. Man taler om ham endnu i min fødeby Køge længe efter at han er død og det siger jo noget om ham. Jeg ligner ham meget især indeni. Jeg bærer som han kreativiteten, originalen og eneren i mig. På mange måder var min far meget stærk og stædig under kriser hvilket jeg også er. Han fyldte meget hvor han var også i mit liv. Min far var en kristen mand. 


Han var amatørmaler men en dygtig fotograf og han udviklede sin helt egen teknik hvor han både malede og tegnede på sine sammensatte farve/sort-hvid fotos - i sit mørkekammer. Det var før computer manipulationens tid og han gjorde alt hvad man i dag gør i computeren inde i sit mørkekammer derinde i mørket med bade og det hele. I starten sagde fotograferne. "Det er maleri - ikke foto". Malerne sagde "Det er foto - ikke maleri". Men senere kom han faktisk verden rundt med sine foto bl.a med nogle af mig selv på, der vandt Codak Golden og kom på en verdensomspændede vandreudstilling - og han kom flere gange på KE og andet herhjemme. 

At være datter af sådan en original som min far kan være spændende men det betyder nok at man som barn får brug for et selvstændigt "rum" at være noget i hvor ens far ikke dominerer. Det rum jeg selv fik var maleriet. Men min far syntes at jeg havde talent for foto og lærte mig op i at fotografere og fremkalde et billede.


Jeg tror at mange af os børn af kreative forældre lider af mindreværdskomplekser når det gælder forældrerens kunst. Jeg synes i alt fald selv at jeg aldrig bliver tilfreds med mine egne fotos. Jeg er dog blevet mere modig med alderen. Men nu er det jo også længe siden far døde... Her kan ses nogle af mine værker. Fotoet til siden er min fars foto så kan I jo selv se om også I synes at æblet falder ikke langt fra stammen.

White Angel Photo session

A2

photo and drawing

4000 kr

not sold


___________________________________________________________________

©Copyright 2000-2019. All Rights Reserved. Lotte Kjoeller - E-mail Lk@Lk-kunst.dk. It is not allowed to steal photos from this page without permission. Theft is punishable!


”Kopiering fra denne hjemmeside og mine 3 blogs må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen”. De kan ved at melde sig ind i bloggen få min tilladelse til kopiering. Kontakt mig her: Lk@Lk-kunst.dk

___________________________________________________________________

UA-86407433-2