Skulptur

Jeg tror på, at det at forme tre dimensionelle skulpturer, også hjælper mig som billedkunstner. Jeg lavede min første skulptur 1995. Mine Skulpturer er altid skabt i dualismen mellem kunstneren og den levende model. De er udtryk for ”den stumme samtale” mellem kunstneren og hendes muse.

 

Skulpturerne er alle modelleret direkte efter det levende menneske, som regel i en stærk stentøjsler med chamotte, eller hvid porcelænsler, derefter brændt, og nogle gange glaseret (eller glaseret med glasur efter egen opskrift). Skulpturerne er ret hårdføre og går ikke let i stykker.

 

Jeg modellerer mine skulpturer op fra lerets grundform, og lader leret som er et levende, organisk materiale, selv bestemme præcis hvordan resultatet bliver. Det er ikke altid, jeg glaserer mine skulpturer, da brændt ler som ren, mat og ru flade også er smuk. Jeg kombinerer forskellige materialer fx sten og ler, og opnår på den måde et sammenspil mellem de forskellige typer af overflader.

 

Faktisk har mine skulpturer gjort sig så meget bemærket, at jeg er nævnt med 5 skulpturer i Ane & Annimi Holst-Schmidts opslagsværk ”Dansk Keramik”, og nævnt i Kunstavisen hvor der blev skrevet at de ”…udtrykker en markant sanselighed kombineret med eftertænksomhed.” citat: Lise Lotte Blom 2008. Så nyd dem selv!

Moder jord. Solgt

Størrelse i cm: 43 højde, 17 bredde, 38 længde.

Matr/teknik: Modelleret efter levende model i stentøjsler med chamotte. Glaseret. Sokkelen er hugget i sten.

Få Nyhedsbrev/Get Newsletter:

 

Vil du gerne modtage mine invitationer fra mit nyhedsbrev i fremtiden?

 

Do you want to join my invitations?

 

Tilmeld dig min mailliste her/

Join my mailist here:

Google Grupper
Tilmeld dig lk-kunst_dk
E-mail:
Besøg denne gruppe

Atelier Lk-kunst.dk

 

Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte Kjøller

 

Artist studeo by Artist Lotte Kjoeller

 

Bogholder Allé 66 kl. th.

2720 Vanløse/Copenhagen

Denmark

 

Mail: Lk@Lk-kunst.dk

 

Tel: + (45) 2383 0717

 

CVR: 37305294

© Copyright 2000-2018. All Rights Reserved. Lotte Kjøller - E-mail lk@lk-kunst.dk

Senest opdateret marts 2018